Inspirerende natuurreizen in zuid Sinai (Egypte)

Ontdek een schitterend en afwisselend natuurgebied
Ontmoet gastvrije bedoeienen en fascinerende kamelen
Onthaast in een oase van rust, ruimte en mooi weer
Ontspan... en keer volledig opgeladen terug naar huis!

Hoge bergen, een betoverende woestijn, de Rode zee...

www.feel-the-desert.com

donderdag 10 februari 2011

Vanaf 20 febr. vliegt Transavia weer op Sharm el Sheikh!

Vanochtend vond ik al surfend het volgende nieuws op de website van Skytours. Alhamdullila! Wat een heerlijk nieuws...
Ik knip en plak:

Vanaf 20 februari zal SkyTours in samenwerking met Transavia weer naar de Rode Zee vliegen.

"Wij volgen de trend van de landen om ons heen en beginnen weer te vliegen naar de Rode Zee. Volgens hen is er geen reden om niet naar de Rode Zee te gaan. “We merken hier niets van de situatie in Cairo” en “het is hier veel te lekker weer” zijn veel gemaakte opmerkingen.
Het is op dit moment zeer goed vertoeven aan de stranden van de Rode Zee. SkyTours, als de Egypte specialist, en Transavia, met vele vluchten per week naar Egypte, zijn van mening dat onze gasten gerust aan de Rode Zee de vakantie kunnen doorbrengen en herstarten daarom vanaf 20 februari elke week weer de vluchten naar Sharm el Sheikh.
De toeristen uit de landen om ons heen vieren heerlijk hun vakantie aan de Rode Zee. Vanaf 20 februari kunt u als klant van SkyTours en Transavia ook weer genieten van uw welverdiende vakantie aan de Rode Zee.
Egypte heeft zich de afgelopen tijd ontwikkeld tot een van de populairste vliegvakantiebestemmingen voor Nederlanders. Het fantastische klimaat dat het gehele jaar zorgt voor aangename temperaturen en volop zon, de fascinerende geschiedenis die op tal van plaatsen nog dagelijks beleefd kan worden, de ongekend mooie en eenvoudig te bereiken onderwaterwereld (...) maken van Egypte voor velen de ideale vakantiebestemming."
...
...

Na het lezen van dit stuk heb ik meteen mijn bedoeïenenvrienden hierover geïnformeerd. Grote blijdschap! Zij begrijpen het niet goed. Beter gezegd, eigenlijk begrijpen zij het helemaal niet...Dagelijks vragen ze mij waarom er geen toeristen meer komen? Hier gebeurt toch niets? Hier is het toch rustig? Ik heb geprobeerd het negatief reisadvies uit te leggen maar dat wou er niet in...


Toerisme is hier zo ontzettend bikkelhard nodig. En dan heb ik het niet over de grootschalige resorts, zoals in Sharm el Sheikh waar de locale bevolking - lees: de bedoeïenen - 0,0 aan overhoudt. Deze resorts zijn in handen van grote Egyptische of buitenlandse investeerders en het personeel komt uit het deltagebied of de grote steden. Nee, ik heb het hier over kleinschalig en duurzaam toerisme waar de locale bevolking wél iets aan overhoudt.
...
Voor vele bedoeïenen zijn de kamelen de enige bron van inkomsten
...

De prijzen gaan hier dramatisch omhoog. Veel bedoeíenen die ik ken hebben grote moeite om het droogvoer (maïs) voor hun kamelen te kopen. Door het steeds droog wordende klimaat is er minder en minder groen om de dieren te laten grazen, waardoor zij meer bijgevoerd moeten worden met maïs. De prijs daarvan stijgt alsmaar. En er zijn geen toeristen dus geen werk dus geen inkomsten...
...
Het droogvoer wordt in een zak gedaan en om de snuit van de kameel vastgemaakt.
...

Ja, je kunt wel begrijpen dat dit bericht op internet hier vele mensen zeer blij heeft gemaakt. Op de website van Transavia staan de vluchten nog niet vermeld. Hopelijk gebeurt dat nu ook snel.

Dus mocht je zin hebben in een kleinschalige, zonnige én onvergetelijke vakantie... kijk snel op de website. Bijvoorbeeld een yoga rondreis met kameel, een boeiende lente natuur/ontdekkingsreis olv bioloog-natuurgids (woestijn én hooggebergte!), een inspirerende kamelentocht of een rustig strandverblijf?
Je bent van harte welkom! Marhaba!  !أراك قريبا 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten